Što je AMS i kako funkcionira? 

AMS, što je skraćenica za Arbeitsmarktservice, predstavlja austrijsku agenciju za tržište rada. Ova agencija ima važnu ulogu u podršci nezaposlenim osobama u pronalaženju posla i povezivanju poslodavaca s kvalificiranom radnom snagom. AMS djeluje kao posrednik između radnika i poslodavaca, pomažući im u spajanju na temelju njihovih potreba i kvalifikacija.

Za koga je namijenjen AMS? 

AMS je namijenjen svima koji traže posao ili žele pronaći kvalificiranu radnu snagu. Nezaposlene osobe mogu se obratiti AMS-u radi podrške u pronalaženju posla, obrazovanju, osposobljavanju i financijskoj pomoći. S druge strane, poslodavci mogu iskoristiti usluge AMS-a kako bi pronašli odgovarajuće kandidate za svoje otvorene pozicije.

Koje su koristi AMS-a za nezaposlene i poslodavce? 

AMS pruža razne usluge koje donose koristi kako nezaposlenima, tako i poslodavcima. Nezaposlene osobe mogu dobiti informacije o slobodnim radnim mjestima, savjetovanje o karijeri i obrazovanju, obuku, stručno osposobljavanje i financijsku podršku dok traže posao. S druge strane, poslodavci mogu objaviti oglase za posao, dobiti informacije o tržištu rada i pristupiti bazama podataka s potencijalnim kandidatima.

Kako se prijaviti na AMS i iskoristiti njegove usluge? 

Prijaviti se na AMS možete osobno, online ili telefonski. Potrebno je pružiti određene osobne podatke i informacije o radnom iskustvu. Nakon prijave, imate pristup brojnim uslugama AMS-a, kao što su pretraživanje poslova, pristup obrazovnim programima, mogućnost financijske podrške i savjetovanja.

AMS kontakt infomacije možete pronaći na liku: https://www.ams.at/arbeitsuchende/ServiceLine

Kako do obrazovanja i osposobljavanja uz podršku AMS-a?

AMS pruža podršku za daljnje obrazovanje i osposobljavanje kako bi unaprijedili vaše kvalifikacije i povećali vaše mogućnosti zapošljavanja. Nude se različiti programi obrazovanja, tečajevi i stručno osposobljavanje prilagođeni potrebama tržišta rada. AMS može pružiti informacije o tim mogućnostima i pomoći vam u odabiru programa koji najbolje odgovara vašim ciljevima.

Poticanje zapošljavanja i socijalna sigurnost s AMS-om

AMS ima ključnu ulogu u poticanju zapošljavanja i osiguravanju socijalne sigurnosti za nezaposlene osobe. Pruža podršku u traženju posla, ali i pruža financijsku pomoć, kao što su naknade za nezaposlene, socijalna i zdravstvena osiguranja. AMS također nudi programe reintegracije na tržište rada za osobe koje su dugo nezaposlene ili se suočavaju s poteškoćama pri zapošljavanju.

Praćenje tržišta rada i analiza trendova uz AMS

AMS aktivno prati tržište rada i analizira trendove kako bi osigurao relevantne informacije za nezaposlene osobe i poslodavce. Ova analiza uključuje informacije o aktualnim potrebama tržišta rada, traženim kvalifikacijama i trendovima zapošljavanja. Ti podaci pomažu nezaposlenima da se usmjere prema područjima s većim mogućnostima zapošljavanja, dok poslodavcima pružaju uvid u trenutno stanje tržišta rada.

Pročitajte još

AMS kao partner u traženju i pružanju poslovnih prilika

AMS nije samo agencija za tržište rada, već i pouzdan partner za poslovne prilike. Oni surađuju s poslodavcima kako bi pronašli kvalificirane radnike, organizirali sajmove zapošljavanja i povezali ljude s različitim mogućnostima zaposlenja. AMS također podržava poduzetnike i pruža informacije o otvaranju vlastitog posla i mogućnostima samozapošljavanja.

Ukratko, AMS u Austriji pruža obilje resursa, podrške i prilika na tržištu rada. Bez obzira jeste li nezaposleni i tražite posao ili poslodavac koji treba kvalificirane radnike, AMS je tu da vam pomogne. Njihove usluge, obrazovanje, praćenje tržišta rada i suradnja s poslodavcima čine ih nezaobilaznim partnerom u ostvarivanju vaših ciljeva vezanih uz zapošljavanje. Ne propustite iskoristiti sve što AMS ima za ponuditi i započnite graditi svoju karijeru ili pronađite idealne radnike uz njihovu podršku.

Link do strane AMS Austrija: https://www.ams.at/organisation

Pogledaj Aktualne Oglase Poslova u Austriji

Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Prijava

Registriraj se

Resetiraj lozinku

Unesite svoje korisničko ime i adresu e-pošte. Na vašu adresu e-pošte poslati ćemo vam poruku s poveznicom za kreiranje nove lozinke.

Pretplate

Za pregled informacija o kandidatima, morate biti ili tvrtka ili agencija za zapošljavanje s jednim od naših pretplatničkih paketa. Pretplatite se putem donjeg linka kako biste pristupili informacijama kandidata.